Melleruds Fotoklubb

Bilder från Dalslands natur

BjörkdungeJärn

Sommarhagen, Järn Mellerud

Sommarkvällen var lugn och varm. Den lilla björkdungen lyste i kvällssolen. Dungen är känd av mig sedan många år och jag har gjort flera besök där. Framförallt på sommaren men även på hösten.

Solen stod lågt och lyste rakt emot mig. Jag gömde solen lite bakom ett träd och bländade ned för att försöka få en glittrande solstjärna. Motljuset trollade fram en skir grön sommarfärg i björkens löv. Ljuset skapade också spännande solfjädersformade skuggor av stammarna som sträckte sig emot mig.

Jag kände att landskapet liksom talade till mig och sa – varsågod och kom i min famn. En skönt ögonblick. Ett sådant där tillfälle som man inte vill ska ta slut. Det blev en vacker och tilltalande bild av den dalsländska naturen.