Melleruds Fotoklubb

Bilder från Dalslands natur

Åsebro kvarn

Isformationer vid Åsebro kvarn

Årets vinter har varit bra om man gillar kyla och snö. Det har varit några perioder då den släppt sitt tag och det blivit några milda dagar men sedan har vintern kommit tillbaka. Problemet med vädret och dess berg och dalbana är ju att snön smälter och det bildas besvärande is på gator och torg med alla problem som det ställer till med. Men för en naturfotograf blir det många spännande möjligheter.

Jag och Johanna tog oss en fototur och åkte först till Dalaborg. Här var det häftigt med mycket is som låg långt utöver sjön. Snödrev gjorde dock att vi inte kom ända fram med bilen utan fick gå en ganska lång bit. Vi åkte sedan vidare till Åsebro och gick ned vid den gamla stenbron och kvarnen.

Här hade några grenar fastnat i vattenfallet och is hade byggts på allteftersom. Hängande istappar och en vacker isformation hade bildats med det evigt rinnande vattnet runt ikring. Det humusfärgade vattnet gav isen en spännande färg av gult, brunt och vitt. Jag blir så glad när jag hittar sådana här annorlunda motiv. En vacker detalj och fint ögonblick av vintern. Ett ögonblick att minnas.