Melleruds Fotoklubb

En lommig morgon

K1A1419-Edit

Orrspel som blev lom

Orrspelet som normalt hör till våren uteblir detta år. Det har inte funnits tid och jag är i farten att försöka hitta en ny, bättre spelplats (vilket är lättare sagt än gjort). I lördags 30/4 var jag uppe med tuppen och åkte ut redan vid 05-tiden för att spana in två tänkbara mossar i Åmålstrakten. 

På plats upptäcker jag att den ena mossen är helt perfekt.. förutom en faktor… INGA ORRAR! Jag hörde några trädspelande i närheten, men eftersom de satt i träd så kunde jag direkt konstatera att den perfekta mossen inte idag hade någon spelplats. 

Jag byte mitt fokus för dagen och fortsätter med min plan att vilja fota smålom och kattuggla istället. Dagen börjar i närheten av mossarna med mina första smålommar och magiska bilder i den lilla skogstjärnen som nu på morgonen låg helt spegelblank. Smålommens ledsna skrik hördes endast. 

Men dessa smålommar var inte de jag hade tänkt fotografera, så jag åkte dit ner med en liten frukostrast vid ”min” storloms sjö i närheten. Försökte få lite bilder på storlommarna, men som vanligt här håller de direkt långt avstånd. 

Jag kommer dock fram så småningom till det tänkta fotostället för smålom och här var det 2 par så goda chanser. Det tog tid dock. Det närmaste paret låg ändå lite för långt ifrån mig och mest sov (så hände inte mycket där när jag låg på mage på den lilla låga bryggan). Jag gick och hämtade min 2x telekonverter i bilen för den behöver jag var känslan. 

Precis när jag kommer tillbaka till bryggan så får jag såklart se att lomparet nu simmande alldeles utanför.. typiskt! Men jag lägger mig till rätta på bryggan igen och monterar på konvertern och nu börjar det bästa på hela dagen. Efter en liten stund kommer lommarna bara närmare och närmare och jag får mina bästa bilder hittills på smålom! Som jag har längtat på det! 

Jag avslutar sedan dagen med att fotografera ett par kattugglor (en brun/orange och en grå) samt att det blev lite jakt på uv, men utan resultat. 

Orrarna får bli nästa år! 

Men tills nästa gång… Tjao!!